wojnakomorka

Protest sprawie propagowania LGBTQ

MOZ NSZZ "Solidarność" Pracowników Volvo Polska protestuje!

W imieniu Międzyzakładowej Organizacji Związkowej NSZZ „Solidarność” Pracowników Volvo Polska sp. z o.o. wnosimy stanowczy sprzeciw, oraz wzywamy do natychmiastowego zaprzestania publikacji na nośnikach telewizyjnych i innych w Volvo Polska, informacji dotyczących promocji i reklamy LGBTQ. Na dzień 6 czerwca 2019r nie został zarejestrowany żaden związek LGBTQ, który mógłby zgodnie z prawem prowadzić działalność na terenie Spółki Volvo Polska i zrzeszać się w ramach członkostwa. Jako reprezentatywna organizacja związkowa nie zostaliśmy poinformowani o powstaniu, czy inicjowaniu tego typu działalności na terenie Volvo Polska.

Informujemy, że w chwili obecnej przygotowujemy otwartą petycję społeczności Volvo Polska przeciwko tego typu działaniom, które naruszają nasze wartości i tradycję. Petycja zostanie przekazana do Zarządu Volvo Polska, oraz podana do publicznej wiadomości.

Tylko w dniu dzisiejszym dostaliśmy kilkadziesiąt skarg, z którymi pełni się zgadzamy, na działania Volvo Polska dotyczącymi wyświetlania na telewizorach nieakceptowanych przez pracowników komunikatów.

Nie ma zgody NSZZ „Solidarność” na takie działania!!!

Przewodniczący NSZZ „Solidarność”

Bogusław Jurgielewicz

© 2019 Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ "Solidarność" Pracowników Volvo Polska sp. z o. o.