Koło Honorowych Dawców Krwi

Koleżanki i Koledzy!

Przy Zakładowej Organizacji Związkowej NSZZ „Solidarność” Pracowników Volvo Polska   Sp. z o.o. zostało utworzone koło Honorowych Dawców Krwi.

Jak powszechnie wiadomo krew jest najważniejszym płynem ustrojowym w organizmie człowieka. Jest ona niezbędna do życia każdego z nas. W różnych sytuacjach, które mają miejsce w naszym codziennym życiu jesteśmy jednak narażeni na jej utratę. Dlatego też z każdym kolejnym rokiem rośnie zapotrzebowanie na Honorowych Dawców Krwi. To właśnie oni są podstawowym źródłem zaopatrzenia w ten niezwykle cenny płyn dla potrzebujących. Pamiętajmy, że oddana krew może uratować zdrowie, a nawet życie wielu osób.

Solidarność Volvo

Do głównych celów nowo powstałego Koła będzie należało:

• utworzenie bazy dawców
  • propagowanie wśród pracowników firmy idei honorowego dawstwa krwi.
  • planowe i systematyczne organizowanie zbiorowego i indywidualnego oddawania krwi we współdziałaniu z placówkami służby krwi.
  • organizowanie doraźnych akcji honorowego dawstwa krwi w przypadkach nagłej potrzeby na apel służby zdrowia,
  • organizowanie doraźnej akcji honorowego dawstwa krwi w razie nagłej potrzeby dla pracowników Volvo Polska i ich rodzin.
  • działania związane z administrowaniem wyżej wymienionych celów.

Do utworzenia banku krwi przyczyni się każdy, kto odda krew na Koło Krwiodawców

Solidarność Volvo

nr. konta 168.

Do koła Honorowych Dawców Krwi przy Volvo Polska może przystąpić każdy pracownik.

Więcej informacji w biurze Komisji Zakladowej.