komrkazokadk2083411925

Drezno1 Drezno3

Termin wycieczki: 7 grudnia 2019 r.

Program wycieczki:
Wyjazd z Wrocławia (Volvo parking nr 1) o godz. 6: 00. Przejazd w kierunku Zgorzelca.

Krótki postój na granicy. Przyjazd do Drezna ok. 10: 30 miasto we wschodnich Niemczech na Pogórzu Zachodniosudeckim, położone nad Łabą, stolica kraju związkowego Saksonia.

Zwiedzanie miasta z przewodnikiem: Zwinger – późnobarokowy, historyczny zespół architektoniczny usytuowany w centrum miasta, jedna z najpiękniejszych i najbardziej okazałych barokowych budowli Europy, Starówka Drezdeńska, Zamek Królewski (z zewnątrz), Plac Teatralny z Operą Sempera, Katedra- Hofkirche - najważniejsza świątynia katolicka, Katolicki Kościół Dworski usytuowany w centrum miasta, Kościół Frauenkirche, Tarasy Brühla - reprezentacyjna promenada spacerowo-widokowa, położona nad Łabą, zwana potocznie Balkonami Europy. Czas wolny na świątecznym Jarmarku - najstarszy i najbardziej spektakularny Bożonarodzeniowy Jarmark Europy.

Wyjazd z Drezna planowany jest w godzinach popołudniowych (ok. godz. 18:00).

Powrót do Wrocławia w godzinach wieczornych.

Do wzięcia udziału w wycieczce mają prawo wszyscy członkowie NSZZ „Solidarność” Pracowników Volvo Polska, oraz członkowie ich rodzin (współmałżonek oraz dzieci będące na utrzymaniu rodziców).

Aby w wycieczce mogli wziąć udział członkowie rodzin, członek związku musi również w niej uczestniczyć.

Koszt wycieczki wynosi 90 zł/os (jest to koszt opieki pilota wycieczki/przewodnika, oraz ubezpieczenie NNW i KL,OC).

Wycieczka jest dofinansowana przez NSZZ „Solidarność” Pracowników Volvo Polska Sp. z o.o.

Zgłoszenia przyjmowane są: w biurze Komisji Zakładowej NSZZ „Solidarność”

(pokój nr 011, na parterze w budynku wartowni nr 1)

Telefonicznie nr: 71/3021795

Termin zgłoszeń do 4 listopada 2019r.

Liczba miejsc ograniczona!

W dniu wyjazdu każdy uczestnik wycieczki zobowiązany jest do posiadania dokumentu stwierdzającego tożsamość (dowód osobisty lub paszport)!

Ze związkowym pozdrowieniem

Bogusław Jurgielewicz

© 2020 Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ "Solidarność" Pracowników Volvo Polska sp. z o. o.