TS192018okladka

WYJAZD NA MEMORIAŁ JANUSZA KUSOCIŃSKIEGO I KAMILI SKOLIMOWSKIEJ

5a7aa8a64ba78 osize933x0q70h9ea9f0

Koleżanki i koledzy

Komisja Zakładowa NSZZ „Solidarność” Pracowników Volvo Polska sp. z o.o. postanowiła zorganizować wyjazd na Memoriał Janusza Kusocińskiego i Kamili Skolimowskiej, które odbędą się na nowym Stadionie Śląskim w Chorzowie 8 czerwca br. o godz. 18.00 (Memoriał J. Kusocińskiego) i 22 sierpnia br. o godz. 17.00 (Memoriał K. Skolimowskiej).

Wyjazd organizowany jest 8 czerwca 2018r

Miejsce wyjazdu parking nr II o godz. 14.30

Trasa: Wrocław – Jelcz Laskowice – Oława – Chorzów, w drodze powrotnej autobus dowiezie uczestników aż do Pl. Solidarności.

Warunki uczestnictwa: Członek NSZZ „Solidarność”, współmałżonek oraz dzieci.

Wyjazd zostanie zorganizowany, jeżeli zgłosi się minimum 50 osób.

Koszty – wejściówki otrzymujemy od Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność”, koszty autokaru pokrywa Komisja Zakładowa NSZZ „Solidarność”

Termin zgłoszeń do 15 maja, liczba miejsc ograniczona.

Memoriał Janusza Kusocińskiego to kolejna wielka impreza lekkoatletyczna, która w tym roku zagości na Stadionie Śląskim. Ten najstarszy polski mityng, mający wielkie tradycje i bogatą sportową historię, odbędzie się w Chorzowie 8 czerwca. Będzie to okazja do zobaczenia na żywo takich gwiazd sportu jak rekordzistka świata Anita Włodarczyk, trzykrotny mistrz globu Paweł Fajdek a ponadto Piotr Małachowski, Adam Kszczot czy Piotr Lisek. Swój udział potwierdziła także Genzebe Dibaba. Biegaczka z Afryki to obecnie jedna z najważniejszych postaci światowej lekkoatletyki. Jej sportowy kunszt wspaniale podkreśla siedem rekordów świata, których jest obecnie posiadaczką. Diabla, wybrana w 2015 roku lekkoatletką roku w plebiscycie Międzynarodowego Stowarzyszenia Federacji Lekkoatletycznych (IAAF), w Chorzowie pierwszy raz w karierze wystąpi w naszym kraju na letnim mityngu.

Serdecznie zapraszamy

© 2018 Zakładowa Organizacja Związkowa NSZZ "Solidarność" Pracowników Volvo Polska sp. z o. o.

fb.com/solidarnosc.volvo